wrapper

Aktuális

A Zsámbéki-medence első kertszínháza május 26-án este a Zsöllyekert Fesztivál keretében egy felnőtteknek szóló darabbal, telt házzal mégis családias hangulatban megnyitotta kapuit. Horváth László polgármester szerint megjelenésében és szellemiségében is egy olyan magas színvonal jött létre, amit szeretnének egész Zsámbékra is kiterjeszteni.
Fabók Mariann bevezetőjében elmondta, hogy még 2013-ban mutatták be a nyitódarabot, aminek a próbafolyamatai közben „szerelmesedtek össze” Árpáddal. – Úgy gondoltuk, hogy ha ez a kettősüknek egy jó kezdete lehetett, akkor a Zsöllyekertnek is jó lesz. "Az Azért a kis boldogságért című pajzán, népi szerelemes történettel teljen felhőtlen nevetés és kacagás jegyében a nyitónap."

Mancsi a láthatatlan és látható támogatóinkról is említést tett, valamint megköszönte a sok barát és ismerős segítségét a városban és azon kívül is. (Kitért arra is, hogy még az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával jött létre a Zsöllyekert lelátója, a Pünkösdi Fesztivált pedig már a Kulturális és Innovációs Minisztérium segítségével tudták megvalósítani.)

Zárszóként megjegyezte: „nagy örömünkre szolgál, hogy amikor tíz évvel ezelőtt ez a bábszínház betette a lábát Zsámbékra, az első pillanattól kezdve, az Önkormányzat nagy szeretettel és nyitottsággal fogadott minket, és azóta is jó az együttműködés, amiért nagyon hálásak vagyunk”.

Horváth László polgármester hangsúlyozta, hogy minden fejlesztés, ami létrehoz valami szépet nagy öröm, kiváltképp, ha attól Zsámbék neve még szebben fog csengeni a jövőben, illetve egyre inkább olyan hely lesz, ahova érdemes eljönni, ahol érdemes élni.

A polgármester kiemelte: megjelenésében és szellemiségében is egy olyan magas színvonal jött létre itt ebben a kertszínházban, amit szeretnénk egész Zsámbékra is kiterjeszteni. „Árpád és Mancsi példaként jár elől, megtisztelő a közös munka velük. A telekről is látható Öregtemplom kisugárzása, szellemisége pedig megjelenik ezen a helyen és a munkájukban.”

- Az Árpáddal és Mancsival folytatott beszélgetés során, illetve a kert nyitott kapuit látva és azt figyelve, hogy ennyi ember ül valakinek az udvarán, a privát szférájában, nekem valahogy az apostolok cselekedeteiben megjelenő mélyen keresztényi életmód jutott eszembe, amikor tudtak még az emberek nagy szeretetben, odafigyeléssel és nyitottsággal fordulni egymás felé. Hiszen az a fontos, hogy mi az, ami összeköt bennünket. Én úgy látom, hogy Árpád és Mariann ezt az érzést hozzák el nekünk, amit szeretnénk megköszönni – zárta mondandóját Horváth László.

Majd következett 50 percben az Azért a kis bolondságért című, pajzán história, amelynek forrásai a magyar népi szerelmes történetek, szerelmi kiokosítók hol szomorú, hol víg gyűjtései. A különleges felnőtteknek szóló, vásári bábjáték hatalmas nevetések közepette végig kísérte, hogyan lesz a szerelmi tűzkeresztségen éppen csak átesett leánykából, e téren sokat tapasztalt, meglett asszony. A virágnyelven elbeszélt, legjobb ízű népi humorral fűszerezett történet fő témája „Ádámságunk” és „Évaságunk” volt, az emberi élet különböző szakaszaiban.

Utoljára frissítve: hétfő, 29 május 2023

Impresszum

A www.zsambek.hu oldalain található tartalom Zsámbék Város Önkormányzata és a Zsámbéki Polgármesteri Hivatal tulajdonát képezi. Előzetes írásos hozzájárulás nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek bármilyen formájú közzététele, sokszorosítása, terjesztése, forgalomba hozatala.

Látnivalók

Barokk Templom
A Keresztelő Szent János ...
Bonzsák Kocsiszín Galéria
Rendszeres kiállítások, ...
GOKART
A zsámbéki Driving Camp ...
Helytörténeti Tűzoltó Kiállítás
Kedves Érdeklődők! A ...
Immaculata-emlékoszlop
Az emlékmű mai formájában nem ...
Józsefvárosi pinceterület
Összefüggő zöld sziget Zsámbék ...
Lámpamúzeum
Lámpamúzeum a Guiness rekorder ...
Pestis Kápolna
Zsámbék határában az Angyal ...
Romtemplom és Kőtár
Zsámbék egyedülálló ...

Zsámbék anno - galéria