wrapper

Aktuális

Bánsághyné Lesnyiczky Katalin jegyző
Fogadóóra: minden hét péntekén, 9.00-10.15-ig
Telefon: +36/23-565-612
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

JEGYZŐI KÖSZÖNTŐ

Szeretettel köszöntöm Önöket Zsámbék Város megújuló Honlapján magam és a Hivatal dolgozói nevében, mely reményeim szerint még hatékonyabban fogja szolgálni mind az itt lakó, mind az ide látogatók ügyintézését.

A Polgámesteri Hivatal vezetése a jegyző hatásköre. E hatáskörömet azonban bizonyos fokú kettősség jellemzi, melynek értelmében egyrészt a helyi önkormányzat sajátos szerveként végrehajtom, illetve hajtatom a Képviselő-testület döntéseit, másrészt eljárok, mindazon államigazgatási ügyekben melyet egyéb jogszabály a jegyző hatáskörébe telepít.

Jogszabályi feladataim nagy számára való tekintettel a kiadmányozás jogával élve, az ügyintézőkre ruházom át ügyeimben való eljárást és a döntést. (pl. gyermekvédelmi határozatok, kereskedelmi tevékenységek nyilvántartásba vétele, hagyaték, vagy adóügyek)

A jegyzői feladatok és hatáskörök, a teljesség igénye nélkül, az alábbiak:

  1. Dönt a jogszabály által hatáskörébe utalt államigazgatási ügyekben.
  2. Gyakorolja a munkáltatói jogokat a polgármesteri hivatal, a közös önkormányzati hivatal köztisztviselői és munkavállalói tekintetében, továbbá gyakorolja az egyéb munkáltatói jogokat a polgármester tekintetében.
  3. Gondoskodik az önkormányzat működésével kapcsolatos feladatok ellátásáról Ide tartozik például a Képviselő-testület elé kerülő elő- terjesztések, határozati javaslatok, rendelettervezetek jogi és szakmai megalapozása és kontrollja; mindezeknél a feladatoknál a jegyző közreműködése elengedhetetlen.
  4. Tanácskozási joggal vesz részt a képviselő-testület, a képviselő-testület bizottságának ülésein.
  5. Eljár birtokvédelmi ügyekben.

A honlapon megtalálják az egyes ügytípusokat azok ügyintézőivel és az ügyintézők elérhetőségével együtt. A „közlemény” rovatban a lakosságot leginkább érintő felhívásokat, és tájékoztatókat fogja a Hivatal közzétenni.
Kérem forduljanak bizalommal a Hivatalhoz, és jó böngészést kívánok!

Bánsághyné Lesnyiczky Katalin
jegyző

jegyző

Impresszum

A www.zsambek.hu oldalain található tartalom Zsámbék Város Önkormányzata és a Zsámbéki Polgármesteri Hivatal tulajdonát képezi. Előzetes írásos hozzájárulás nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek bármilyen formájú közzététele, sokszorosítása, terjesztése, forgalomba hozatala.

Látnivalók

Barokk Templom
A Keresztelő Szent János ...
Bonzsák Kocsiszín Galéria
Rendszeres kiállítások, ...
GOKART
A zsámbéki Driving Camp ...
Helytörténeti Tűzoltó Kiállítás
Kedves Érdeklődők! A ...
Immaculata-emlékoszlop
Az emlékmű mai formájában nem ...
Józsefvárosi pinceterület
Összefüggő zöld sziget Zsámbék ...
Lámpamúzeum
Lámpamúzeum a Guiness rekorder ...
Pestis Kápolna
Zsámbék határában az Angyal ...
Romtemplom és Kőtár
Zsámbék egyedülálló ...

Zsámbék anno - galéria