wrapper

Aktuális

HÍD Szociális Család és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ székhelye

A Család- és Gyermekjóléti Központ feladatkörébe tartozik a Budakeszi járáshoz tartozó településeken azon szolgáltatások nyújtása, mely hozzájárul a gyermek családban nevelkedésének elősegítéséhez. A gyermek veszélyeztetettségének megelőzése érdekében a gyermek igényeinek és szükségleteinek megfelelő önálló egyéni és csoportos speciális szolgáltatásokat, programokat nyújt.

Elérhetőség

Híd Szociális, Család és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ
2092 Budakeszi, Fő u. 164.
Tel: 23/454-080
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
honlap: hid.eoldal.hu


Intézményünk 0-24 óráig hívható készenléti ügyeletet működtet, Budakeszi járásban felmerülő krízishelyzetekben történő azonnali, telefonon történő szakszerű segítségnyújtás, tanácsadás, vagy tájékoztatás céljából.
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a készenléti ügyeletet ellátó munkatársnak személyes intézkedésre nincs lehetősége. Segítséget, tanácsadást telefonon tud nyújtani. A szám normál díjas tarifával hívható, nem ingyenes.
A készenléti ügyelet telefonszáma:
06-20-243-0323


Speciális szolgáltatások, előzetes bejelentkezés alapján, több helyszínen!

Bejelentkezés
Speciális szolgáltatásokra az igényt előzetesen a zsámbéki Család- és Gyermekjóléti Szolgálatnál kell jelezni, ezt követően történik az átirányítás a szolgáltatások igénybevételére!

Speciális szolgáltatások:
  • pszichológiai tanácsadás
  • jogi tanácsadás
  • családterápia
  • kapcsolattartási ügyelet
  • utcai szociális munka
  • készenléti ügyelet

Pszichológiai tanácsadás:

A járás lakosai számára Központunk térítésmentes gyermek és felnőtt pszichológiai tanácsadást biztosít.

Jogi tanácsadás:

A járás lakosai számára Központunk térítésmentes jogi tanácsadást biztosít.

Utcai, lakótelepi szociális munka:

Az utca szociális munkánk célja: a magatartásával a testi, lelki, értelmi fejlődését veszélyeztető, szabadidejét az utcákon töltő, kallódó, csellengő gyermekek és fiatalok speciális segítése. Számukra segítő programok szervezése, közvetítése, hogy a szabadidejüket hasznosan töltsék.
A járási viszonyok, hiányállapotok, szükségletek, valamint erőforrásaink tükrében az utcai szociális munka fókuszát - a Budakeszi központban kiépített, utcai szociális munkásaink által működtetett csoportokon túl – a járás oktatási intézményeiben folytatott prevenciós tevékenységben kívánjuk leginkább erősíteni, megjeleníteni.
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Pár és családterápia:

A családterápia olyan eljárás, mely teret enged a családtagok kapcsolódási módjának átbeszélésére, egymás szempontjainak jobb megértésére, ezáltal segítséget adhat a felek közötti együttműködés helyreállításában és egy boldogabb egyensúlyi állapot kialakításában.
A megelőzés sokkal jobb és hatékonyabb, mint a már kialakult, évek óta fennálló problémák és egy konfliktusoktól terhelt család kezelése. A családterápia kiváló módszer lehet a megelőzésben, a család egészséges egyensúlyának fenntartásában, erőforrásaik tudatosításában.
Koordinátor: Bencsik Zsolt (+36-23-451-279) 2092 Budakeszi, Erdő utca 83.

Kapcsolattartási ügyelet

Intézményünk kapcsolattartási ügyeletet biztosít, mely a gyermekjóléti szolgáltatások körébe tartozó speciális szolgáltatás elvált, külön élő szülők gyermekei és nevelőszülőnél nevelkedő gyermekek részére. Célja, hogy nyugodt, semleges, biztonságos, konfliktus mentes helyet teremtsen a gyermek érdekében a kapcsolattartás lebonyolítására. A zavartalan együttlétre az intézmény saját helyiségeiben kerül sor, illetve a helyszín biztosíthatja a gyermek biztonságos átadását-átvételét a szülők között.
A felügyelt kapcsolattartás elrendelését megelőzően a hatóság (bíróság, gyámhivatal) felveszi a kapcsolatot intézményünkkel, egyeztet a szakemberekkel az esetről, az intézmény szabad kapacitásáról és végül a szülők munkarendjéhez igazodóan meghozza döntését az időpontról.
A kapcsolattartási ügyelet hatósági előírás nélkül, a szülők/hozzátartozók megállapodása alapján is igénybe vehető. A kapcsolattartás részletei a kapcsolattartási ügyelet keretmegállapodásban kerülnek rögzítésre.
A kapcsolattartási ügyelet alatt az esetleges késés és az alkalom meghiúsulása miatt az ügyeleti munkatársainkat az alábbi telefonszámokon tudják elérni: +36-23-451-279, +36-20-426-9046
A kapcsolattartást az alábbi időpontokban biztosítjuk:
pénteken 14:00-18:00 óra között
szombaton 09:00-13:00 óra között
A kapcsolattartási ügyelet során a felek kötelesek betartani a kapcsolattartási ügyelet házirendjét, melyet a hatóság és az intézmény kapcsolattartási ügyeletes koordinátora ismertet a gyermek szüleivel, vagy hozzátartozójával az első kapcsolattartást megelőzően, az úgynevezett „nulladik” találkozáskor. A felügyeletet az intézmény munkatársai látják el a hatóság rendelkezései alapján és minden alkalommal dokumentálják az eseményeket.
A házirend megszegése a kapcsolattartási ügyelet szolgáltatás felfüggesztését vonja maga után. Gyermeket és szakembert veszélyeztető magatartás tanúsításánál az intézmény jelzéssel él az illetékes hatóság felé.
További tájékoztatás kaphatnak, Vinkovits Vera kapcsolattartás ügyelet koordinátorától, hétköznap 9-16 óra között az alábbi telefonszámon:+36203478953; +3623454080
e-mailen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Óvodai és iskolai szociális segítő szolgáltatás:

A bevezetés alatt álló szolgáltatásunk során - a köznevelési intézmények igénye alapján - csoportos foglalkozásokat szervezünk iskolai csoportokban, osztályközösségekben jelentkező nehézségek, problémák kezelésének, megoldásának támogatására; prevenciós foglalkozásokat tartunk a kommunikációs kompetencia fejlesztésére, társas kapcsolataik építésének, továbbfejlődésének elősegítésére.
A közösségfejlesztési tevékenységünk során iskolai szünetekben közösségi programokat szervezünk (kirándulás, tábor), szakmai kerekasztal beszélgetések, szakmaközi egyeztetések szervezéséhez csatlakozunk, felkérésre rendkívüli szülői értekezleteken veszünk részt. Közösségi iskolai és települési rendezvények szervezéséhez csatlakozunk, kézműves foglalkozásokat, szabadidős foglalkozásokat tartunk.
A köznevelési intézményeikben személyes jelenléttel ügyeleti időt tartunk, hogy egyéni segítést nyújtsunk a gyermekeknek, szülőknek, pedagógusoknak valamint segítséget nyújtunk a gyermek és ifjúságvédelmi feladatok ellátásában, a gyermekvédelmi tevékenységek koordinálásában.

Szociális diagnózis felvétele:

A jogszabályban meghatározottak mentén család-és gyermekjóléti központunk a család szociális helyzetének átfogó vizsgálata alapján elkészíti az igénybe venni javasolt szociális szolgáltatásokat meghatározó szociális diagnózist. A szociális diagnózis a család szociális helyzetének átfogó vizsgálata alapján meghatározza az igénybe venni javasolt szociális szolgáltatásokat és - ide nem értve a gyermekek napközbeni ellátását - gyermekjóléti alapellátásokat.

Készenléti Szolgálat:

A készenléti szolgálat feladata a járás területén felmerülő krízishelyzetben történő azonnali telefonos segítségnyújtás, tanácsadás, tájékoztatás nyújtása.
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a készenléti ügyeletet ellátó munkatársnak személyes intézkedésre nincs lehetősége. Segítséget, tanácsadást telefonon tud nyújtani. A szám normál díjas tarifával hívható, nem ingyenes.
A készenléti ügyelet 0-24 óráig hívható telefonszáma: +36-20-243-0323

HÍD Szociális, Család és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ.pdf
Tovább a kategóriában: « Boldog Gertrúd Központ

Impresszum

A www.zsambek.hu oldalain található tartalom Zsámbék Város Önkormányzata és a Zsámbéki Polgármesteri Hivatal tulajdonát képezi. Előzetes írásos hozzájárulás nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek bármilyen formájú közzététele, sokszorosítása, terjesztése, forgalomba hozatala.

Látnivalók

Barokk Templom
A Keresztelő Szent János ...
Bonzsák Kocsiszín Galéria
Rendszeres kiállítások, ...
GOKART
A zsámbéki Driving Camp ...
Helytörténeti Tűzoltó Kiállítás
Kedves Érdeklődők! A ...
Immaculata-emlékoszlop
Az emlékmű mai formájában nem ...
Józsefvárosi pinceterület
Összefüggő zöld sziget Zsámbék ...
Lámpamúzeum
Lámpamúzeum a Guiness rekorder ...
Pestis Kápolna
Zsámbék határában az Angyal ...
Romtemplom és Kőtár
Zsámbék egyedülálló ...

Zsámbék anno - galéria