wrapper

Aktuális

Fiatalos, könnyed, olykor humoros és magával ragadó: varázslatos nyári hétvégében volt részük a komolyzene rajongóinak a Romtemplom lábánál.
Az OPERA-FEST idén is rengeteg újdonsággal szolgált a nagyközönség számára. A Romtemplom falait immár másodszor töltötték meg ezen fesztivál keretében klasszikus zenével a különféle előadók. A Zsámbékon felnőtt Szabó Réka és párja Philipp Mayer operaénekesek idén is meghívták művész barátaikat Magyarországról és külföldről, hogy az opera szépségét megismertessék a környékbeli közönséggel.

Horváth László polgármester a nyitó gálán mondott köszöntőjében megjegyezte, hogy már évekkel ezelőtt a közösség részéről megfogalmazódott egy olyan vágy, hogy egy Szentendre szerű, kulturális szempontból kiemelkedő településsé válhatna Zsámbék a térségben, csak nem a képzőművészet, hanem az előadóművészet tekintetében.
"Rékáék ebbe a sokszínű zsámbéki előadóművészeti rendezvények sorába hoztak egy új színt, egy új műfajt, megkoronázva a már eddig is változatos kulturális kínálatot. A tavalyi tapasztalatok alapján elmondható, hogy még a nem feltétlen operarajongók számára is kedvet csinál a műfajhoz."

A két napos fesztiválra mindvégig jellemző volt a fiatalos könnyedség, a közös zenélés öröme, a vidámság és a hitelesség, hozzáadva a klasszikus énekművészetet, a művészi komolyságot és egy adag öniróniát. A fesztivál egyik fő szervezője a zsámbéki Szabó Réka konferálás közben meg is jegyezte, hogy szeretnék az operát minél lágyabban bemutatni. Úgy hiszem sikerrel jártak.

Pénteken a Walhalla zum Seidlwirt férfikar, Szabó Réka szoprán, Philipp Mayer bassz-bariton, Szüts Apor zongoraművész és a Fővárosi Nagycirkusz művészeinek produkcióját élvezhette a közönség. Szombaton pedig az operagála keretében Szűts Apor zongorakísérete mellett Láng Dorottya mezzo-szoprán, Szabó Réka szoprán, Philipp Mayer bassz-bariton és Alexey Sayapin tenor csodálatos hangját halhatta a nagyérdemű.

Elhangzott Giacomo Puccini Pillangókisasszony című operájának egyik legismertebb áriája Alexey Sayapin előadásában, halhattunk áriát Rossini Hamupipőkéjéből Láng Dorottya tolmácsolásában, aki Georges Bizet Carmenjének L'amour est un oiseau rebelle – Habanera című számát is elénekelte a közönség nagy örömére.

Az olykor humoros, máskor megható és drámai előadásokat a hallgatóság többször is hatalmas tapssal jutalmazta. Az időjárás mindkét este kegyes volt így a komolyzene iránt rajongó, vagy érdeklődő közönség varázslatos nyári estéket élhetett át a zsámbéki Öregtemplom tövében.

(Fotók: ChiliArt Photo)

Utoljára frissítve: kedd, 18 július 2023

Impresszum

A www.zsambek.hu oldalain található tartalom Zsámbék Város Önkormányzata és a Zsámbéki Polgármesteri Hivatal tulajdonát képezi. Előzetes írásos hozzájárulás nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek bármilyen formájú közzététele, sokszorosítása, terjesztése, forgalomba hozatala.

Látnivalók

Barokk Templom
A Keresztelő Szent János ...
Bonzsák Kocsiszín Galéria
Rendszeres kiállítások, ...
GOKART
A zsámbéki Driving Camp ...
Helytörténeti Tűzoltó Kiállítás
Kedves Érdeklődők! A ...
Immaculata-emlékoszlop
Az emlékmű mai formájában nem ...
Józsefvárosi pinceterület
Összefüggő zöld sziget Zsámbék ...
Lámpamúzeum
Lámpamúzeum a Guiness rekorder ...
Pestis Kápolna
Zsámbék határában az Angyal ...
Romtemplom és Kőtár
Zsámbék egyedülálló ...

Zsámbék anno - galéria