wrapper

Aktuális


Tisztelt Szülő!
Kedves Leendő Középiskolás Diák!

Kérjük, szánjanak néhány percet a továbbtanulást segítő Arany János Tehetséggondozó Program (AJTP) által a tehetséges, ám rászoruló tanulóknak és családjaiknak nyújtott lehetőségek megismerésére.
Mit kínál az AJTP?
  • Speciális tantervet, segítséget a hozott tanulmányi lemaradás leküzdéséhez (előkészítő évfolyam a gimnáziumban)
  • Minden tanuló számára ösztöndíjat (előkészítő évfolyamon 15.000 Ft/hónap, 9-12. évfolyamon tanulmányi átlagtól függően 0-40.000 Ft/hónap)
  • Ingyenes kulturális programokat, kül- és belföldi tanulmányi kirándulásokat
  • Segítséget a középfokú, államilag elismert nyelvvizsga térítésmentes megszerzéséhez
  • Segítséget a B kategóriás járművezetői engedély térítésmentes megszerzéséhez
  • Minden tanuló (a tanfolyam sikeres elvégzése után) nemzetközi ECDL számítástechnikai tanúsítványt kap, szintén ingyenesen
  • Kollégiumi ellátást, jó közösséget
  • Folyamatos tanári felügyeletet és szaktárgyi segítséget a kollégiumban is
  • A hozott szociokulturális hátrányok leküzdését

Kik jelentkezhetnek a programba?

Az általános iskolai osztályfőnök által bármilyen oknál fogva hátrányos helyzetűnek tartott tehetséges diák, akinek hátrányos helyzete nem teszi lehetővé, hogy a benne rejlő átlagon felüli képességeit kibontakoztathassa, és az alább felsorolt feltételek legalább egyikének megfelel:
  • A programba jelölhető minden, valamilyen ok miatt hátrányos helyzetű, a családi körülményei, szociális helyzete miatt a jegyző által védelmébe vett, illetve olyan tanuló, aki után rendszeres gyermekvédelmi támogatást folyósítanak;
  • Vagy: a Gyermekvédelmi törvény 39., 40. vagy 53. § értelmében rászorulónak minősül;
  • Vagy: a szülők legfeljebb alapfokú iskolai végzettséggel rendelkeznek;
  • Vagy: a szülők alacsony foglalkoztatottsága okán (legalább az egyik szülő a pályázat benyújtása előtti 16 hónapból 12-ben álláskeresőként volt nyilvántartva);
  • Vagy: lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye a kedvezményezett települések besorolásáról és a besorolás feltételrendszeréről szóló 105/2015. (IV. 23.) Korm. rendelet értelmében kedvezményezett településen található;
  • Vagy: lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye nem kedvezményezett, de a települési lakónépességi adatok alapján ötezer főt meg nem haladó állandó lakosságszámmal rendelkező településen található és a programba történő jelentkezés időpontjában a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 45. § (1) bekezdés a)-d) pontjában foglalt valamelyik célra nyújtott települési támogatásban vagy a jelentkezés időpontját megelőző 6 hónapon belül rendkívüli települési támogatásban részesül.

Hogyan lehet jelentkezni?

  • Pályázati űrlapok hiánytalan kitöltésével, amelyeket az oktatas.hu oldalról lehet letölteni.
  • A tanév elején megjelenő pályázati kiírásban megadott dokumentumok iskolának történő megküldésével.

Budapesten a Budai Nagy Antal Gimnázium (https://budafokigimi.hu) és a Táncsics Mihály Tehetséggondozó Kollégium (https://tmtk.hu/) 2023-tól közösen indít AJTP-osztályt.
Megjelent a Belügyminisztérium pályázati felhívása 8. évfolyamos tanulók számára az Arany János Tehetséggondozó Programban történő részvételre a 2023/2024. tanévben. A felhívás és mellékletei itt érhetők el:
https://www.oktatas.hu/kozneveles/aktualis_tanev_esemenyei/ajtp_2022

Fontos:

- a programra pályázók a központi írásbeli középiskolai felvételi vizsgára 2022. december 2-ig az AJTP-intézménybe (Budapesten: XXII. Ker. Budai Nagy Antal Gimnázium) jelentkezzenek!
- az AJTP-be történő jelentkezés pályázat benyújtásához kötött, melynek határideje: 2022. december 9. — ezt is a gimnáziumba kell megküldeni.

A részletes pályázati kiírás innen tölthető le:
https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/palyazatok/2022/AJTP/AJTP_Tanuloi_palyazat_2023-2024_tanevre.pdf
Ha a lehetőség felkeltette érdeklődését, bővebb információért keresse az osztályfőnököt és az általános iskola továbbtanulásért felelős pedagógusát!

Üdvözlettel:
a budapesti AJTP szervezői

AJTP programleírás

Utoljára frissítve: szerda, 12 október 2022

Impresszum

A www.zsambek.hu oldalain található tartalom Zsámbék Város Önkormányzata és a Zsámbéki Polgármesteri Hivatal tulajdonát képezi. Előzetes írásos hozzájárulás nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek bármilyen formájú közzététele, sokszorosítása, terjesztése, forgalomba hozatala.

Látnivalók

Barokk Templom
A Keresztelő Szent János ...
Bonzsák Kocsiszín Galéria
Rendszeres kiállítások, ...
GOKART
A zsámbéki Driving Camp ...
Helytörténeti Tűzoltó Kiállítás
Kedves Érdeklődők! A ...
Immaculata-emlékoszlop
Az emlékmű mai formájában nem ...
Józsefvárosi pinceterület
Összefüggő zöld sziget Zsámbék ...
Lámpamúzeum
Lámpamúzeum a Guiness rekorder ...
Pestis Kápolna
Zsámbék határában az Angyal ...
Romtemplom és Kőtár
Zsámbék egyedülálló ...

Zsámbék anno - galéria