wrapper

Aktuális

December elsején, átadták a felújított Szent István teret. Beszédet mondott Horváth László polgármester és Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő. A Tündérkert Óvoda Bóbita-csoportjának műsora és a Művelődési házban megtartott, Mészáros Árpád és Scharle Krisztina: A Szent István tér történetéről írt könyvének bemutatója is az esemény része volt.
A nagyszabású felújítási munkák 2018. május 2-án indultak. Ennek során Zsámbék legfontosabb forgalmi csomópontja teljes egészében átalakult. Három különböző térkőburkolatot és hét fajta szegélyt építettek be. A közvilágítás, a villamos-energia ellátás, valamint a távközlési hálózat is felújításra, bővítésre került. A tér parkjában található Honfoglalási emlékmű (Sándor Antal alkotása), földbe süllyesztett világítást kapott. Új csapadékcsatorna készült a tér mindkét oldalán, mely a tér burkolt felületének, az ereszcsatornákból lefolyó víznek, valamint az Akadémia utca csapadékvizének elvezetéséről gondoskodik az Etyeki utca alatti meglévő boltozatos csatornába való bekötéssel.
A főtéren megmaradt a kétirányú, áthaladó forgalom, egy 6 méter széles burkolt felületű útszakaszon, melynek mindkét oldalán párhuzamos parkolók lettek kialakítva.
Az út csomóponti szakasza is átépítésre került, magassági korrekcióra került sor. A Mányi út – Etyeki utca irány (1104 j. közút) elsőbbséget élvez a térről kihajtókkal szemben.
A tér északi oldalán található, funkcióját vesztett árkot feltöltötték, a rézsűt a parkoló melletti járda és a zöldfelület között kevésbé meredek, füvesített felülettel kötötték össze. A parkon átvezető gyalogutak is új burkolatot kaptak, a Szent István tér, az azt körülvevő épületek között gyakorlatilag ,,faltól-falig” megújult.
A munkálatok alatt felmerült akadályok – közművezetékek sérülése, talajcsere szükségessége, miatt a tér befejezésének időpontja módosult, de 2018. december elsején egy nagyon szép, teljes egészében rendezett, jól funkcionáló közösségi teret adhattak át Zsámbék lakosságának. A Szent István tér közlekedési és társadalmi szempontból is a város központja. A látványában és használhatóságában is megújult, korszerű központban, ezentúl biztonságosabban közlekedhetnek az emberek, javultak a munkába járási körülményeik. Az itt található közszolgáltatások is könnyebben elérhetőek és a térre és annak környékére csoportosuló mikro-, kis-és középvállalkozásokra is gazdaságélénkítő hatást gyakorol a beruházás.

Támogató: Nemzetgazdasági Minisztérium
Forrás: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból
A megvalósítás helye:
Zsámbék, Szent István tér 562 hrsz.
Időpont: 2018. május 2. – 2018. november 30.
Kivitelező: Útkorona Kft.
A projekt teljes költségvetése 222 185 000 Ft
Az elnyert támogatás 150 000 000 Ft



Utoljára frissítve: péntek, 11 október 2019

Impresszum

A www.zsambek.hu oldalain található tartalom Zsámbék Város Önkormányzata és a Zsámbéki Polgármesteri Hivatal tulajdonát képezi. Előzetes írásos hozzájárulás nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek bármilyen formájú közzététele, sokszorosítása, terjesztése, forgalomba hozatala.

Látnivalók

Barokk Templom
A Keresztelő Szent János ...
Bonzsák Kocsiszín Galéria
Rendszeres kiállítások, ...
GOKART
A zsámbéki Driving Camp ...
Helytörténeti Tűzoltó Kiállítás
Kedves Érdeklődők! A ...
Immaculata-emlékoszlop
Az emlékmű mai formájában nem ...
Józsefvárosi pinceterület
Összefüggő zöld sziget Zsámbék ...
Lámpamúzeum
Lámpamúzeum a Guiness rekorder ...
Pestis Kápolna
Zsámbék határában az Angyal ...
Romtemplom és Kőtár
Zsámbék egyedülálló ...

Zsámbék anno - galéria