wrapper

Aktuális

A TOP Plusz pályázatnak köszönhetően hamarosan induló beruházáshoz kapcsolódva Őry Barnabás tartott szemléletformáló előadást Zsámbékon.
Őry Barnabást (3 órás kert) hívták meg Zsámbékra egy a kertekkel és a komposztálással kapcsolatos előadás megtartására a Bicskei utcai-Angyalárok vízelvezetési problémáit megoldó pályázat keretében. - Munkássága, szemléletformáló tevékenysége szépen kapcsolódik a mi tevékenységünkhöz – kezdte bevezetőjében Horváth László polgármester a szép számú hallgatóság előtt.

A polgármester emlékeztetett, hogy nagy felhőszakadások alkalmával a teljes utcát elöntötte a víz és még a lakóházakat is veszélyeztette, ezért 2013-ban készült egy terv, amelynek segítségével sikerült megnyerni a pályázatot, azóta pedig már konkrét kiviteli tervek készültek. A közbeszerzés ugyan hosszadalmas, de lassan lezárásra kerül.
Horvát László arra hívta fel a figyelmet, hogy természetközeli megoldásokat alkalmazva rönkgátakkal igyekeznek majd megfogni az árhullámok első szakaszát. Ezek az építmények ideiglenes záportározóként működnek majd, a segítségükkel pedig fokozatosan lesz elvezethető a hirtelen lezúduló víz. Ideiglenes vizes élőhelyként is funkcionálhatnak majd a mérnökök szerint.

Emlékezetes a „Kék infrastruktúra fejlesztés Zsámbékon a Bicskei utca csapadékvíz elvezetésének megoldásával” című TOP_PLUSZ pályázat keretében 300 millió forint támogatást nyert Zsámbék. A projekt befejezésének határideje: 2025. októbere.
Az önkormányzat már rendelkezik az engedélyezett tervekkel, a közbeszerzési eljárás folyamatban van, jelenleg a bírálati szakasznál tart. Az eljárás lezárása 2024. júniusra várható, utána köthető szerződés, majd kezdődhet a beruházás. A megvalósuló tervek egyrészt a Csap utca és Bicskei utca vízelvezetését tartalmazzák a Csap utcai kőhídtól a Bicskei utca Etyeki utca felőli végénél található négyszögszelvényű járható, falazott csatornáig, valamint a Bicskei utca vízelvezetését a Csap utcai kereszteződésig, illetve az Angyal árok vízfolyás támfalban lévő áteresztől a Csap utcai hídig tartó szakaszát is magában foglalják.

„A következő izgalmas előadásra május 22-én, 19 órakor, ugyanitt a Művházban fog sorkerülni. Az otthoni, kiskerti vízmegtartásról fogunk előadást hallgatni, Rózsa Zoltán előadásában. Ott is lehetőség lesz kvíz kitöltésére és a legjobb eredményt elérők között, újra Zsámbék címeres üvegkulacsokat osztunk ki, illetve ajándék vetőmagot, ahogy ma is. Köszönjük partnerünk, az Urbavist munkáját – zárta gondolatait a polgármester.


Utoljára frissítve: szerda, 08 május 2024
Tovább a kategóriában: « Soha nem felejtünk!

Impresszum

A www.zsambek.hu oldalain található tartalom Zsámbék Város Önkormányzata és a Zsámbéki Polgármesteri Hivatal tulajdonát képezi. Előzetes írásos hozzájárulás nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek bármilyen formájú közzététele, sokszorosítása, terjesztése, forgalomba hozatala.

Látnivalók

Barokk Templom
A Keresztelő Szent János ...
Bonzsák Kocsiszín Galéria
Rendszeres kiállítások, ...
GOKART
A zsámbéki Driving Camp ...
Helytörténeti Tűzoltó Kiállítás
Kedves Érdeklődők! A ...
Immaculata-emlékoszlop
Az emlékmű mai formájában nem ...
Józsefvárosi pinceterület
Összefüggő zöld sziget Zsámbék ...
Lámpamúzeum
Lámpamúzeum a Guiness rekorder ...
Pestis Kápolna
Zsámbék határában az Angyal ...
Romtemplom és Kőtár
Zsámbék egyedülálló ...

Zsámbék anno - galéria