Nyomtatás
Szépia Bio & Art Hotel bővítésének és szolgáltatás fejlesztésének megkezdése Zsámbékon

Ezúton tájékoztatjuk Önöket a Projekt indulásáról!

A Pénzügyminisztérium támogatásával a projekt keretében a Szépia Bio & Art Hotel fejlesztése valósul meg Zsámbékon. A projekt támogatási intenzitása 50%, a vissza nem térítendő támogatás összege 299,99 millió Ft, amelynek forrása a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatából.


Projekt adatok:

Felhívás kódja és megnevezése: PM_SZALLODA_2020 Szállodák fejlesztése Pest megye területén
Projekt kódja: PM_KKVSZALLODA_2020/10
Projekt címe: Szépia Bio & Art Hotel bővítése és szolgáltatás fejlesztése Zsámbékon
Támogató neve: Pénzügyminisztérium
Kedvezményezett neve: ESPA Kereskedelmi, Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Támogatás összege, mértéke: 299,99 millió Ft, 50%
Megvalósítás tervezett ideje: 2021.03.24-2022.06.30.

A beruházás helyszíne Budapest vonzáskörzetében, a 2072 Zsámbék, Nyárfás utca 2., 592/9 cím alatti 4 csillagos Szépia Bio & Art Hotel. Jelenleg a szálloda 38 szobával üzemel. A projekt keretében új szárny kialakítása történik, ezáltal 27 szobával bővül a hotel.

A bővítés mellett szolgáltatás fejlesztés történik, mely magában foglalja
  • a gyermekbarát szolgáltatások bővítését Spray park kialakításával,
  • továbbá a konyhatechnológia fejlesztését,
  • illetve a környező turisztikai vonzerőkhöz kapcsolódó kiegészítő tematikus szolgáltatásokat, mint a kerékpáros szolgáltatás és utazási iroda fejlesztése. A fejlesztéshez kapcsolódóan megújuló energiaforrás – napelemes rendszer telepítése – és környezettudatos megoldás – zöldtető kialakítása, elektromos autó töltő fejlesztése – kerülnek megvalósításra.
A beruházás célja a szálláshely által nyújtott szolgáltatások színvonalának növelése, kapacitásának bővítése, továbbá a kihasználtságot/jövedelmezőséget javító szolgáltatások kialakítása, igazodva a megnövekedett kereslethez, szem előtt tartva a fenntarthatósági szempontokat is.

A fejlesztés eredményeként a szálloda szolgáltatásai bővülnek, mellyel a kapacitáskihasználtság, a költséghatékonyság és az árbevétel is jelentős növekedést mutat.

Az ESPA Kft. a projekt elszámolható összköltségének az igényelt támogatási összeggel csökkentett részét kitevő önerőt saját forrás és beruházási hitel formájában biztosítja.

A projektről további információt a www.szepiahotel.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Russói Tamás, szálloda igazgató

Tel.: +36 23 919 100, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.



Utoljára frissítve: péntek, 03 december 2021