wrapper

Aktuális


Tisztelt Zsámbéki Lakosok!

Megjelent a kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III. 27.) Korm. rendelet a Magyar Közlönyben.

A kijárási korlátozás az ország egész területére érvényes március 28. és április 11. között, ez idő alatt mindenki csak alapos indokkal hagyhatja el otthonát.
Ez azt jelenti, hogy az alábbi estekben lehet elhagyni az otthonunkat:
- munkavégzés céljából (nem kell igazolás a munkáltatótól és építőanyagot is lehet vásárolni, és mezőgazdasági tevékenységet is lehet folytatni),
- egészségügyi ellátás céljából (ide értve a gyógyító tevékenységen túl a pszichoterápiás ellátást, a fizioterápiás kezelést, a gyógytornát is),
- egyéni szabadidős sporttevékenység céljából (ide értve a szabadidős célú gyaloglást is, el lehet hagyni az otthonokat de a településen, lehetőség szerint zöldfelületen lehet végezni egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen, másoktól legalább másfél méter távolságot tartva),
- a házasságkötés és temetés céljából DE szűk családi körben,
- az élelmiszerüzletekben és drogériákban történő vásárlás céljából (az állateledelt, takarmányt forgalmazó üzleteket, a mezőgazdasági boltokat, a piacokat, a gyógyszertárakat, a benzinkutakat, a dohányboltokat, a fodrász- és manikűrös szalonokat is fel lehet keresni),
Az élelmiszerüzletekben, drogériákban, a piacokon és a gyógyszertárakban kizárólag 65 év felettiek vásárolhatnak 9 és 12 óra között !!
- szállítási, tisztítási és higiéniás szolgáltatások, a gépjármű- és kerékpárszerviz szolgáltatások, valamint a hulladékgazdálkodással összefüggő szolgáltatások, a hatósági, a banki, a pénzügyi, a biztosítási és a postai szolgáltatások igénybevétele céljából.
- a háziállatok közterületi sétáltatása, állatorvosi rendelő és állatkórház felkeresése céljából
- a szülői jogok és kötelezettségek, továbbá a hitéleti tevékenység végzése céljából.
- a magáról gondoskodni nem tudók vagy segítéségre szorulók (például kiskorúak, idősek és betegek) segítése céljából
Szombattól be kell zárniuk a vendéglátó üzleteknek, ezek csak elvitelre alkalmas ételek kiadásával, szállításával foglalkozhatnak.

Tisztelt Idős Zsámbéki Polgárok!

A kijárási korlátozás időtartama alatt kérem Önöket hogy saját egészségük érdekében a korlátozó rendelkezéseket fokozottan tartsák be, lehetőleg kérjék meg fiatalabb rokonaikat a bevásárlásra, illetve egyéb ügyek elintézésére.

Tartsák szem előtt hogy az élelmiszerüzletekben, drogériákban, a piacokon és a gyógyszertárakban kizárólag 65 év felettiek vásárolhatnak 9 és 12 óra között!

Az önmagukról gondoskodni nem tudó, 70. életévüket betöltött személyek ellátásához az önkormányzat segítséget nyújt. Jelezzék ez irányú igényüket az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen keresztül, illetve a 20/665-9454 telefonszámon.

A korlátozások célja egészségünk megőrzése!


Zsámbék 2020. március 27.

Horváth László
polgármester


Utoljára frissítve: 2020. március 27., péntek

Impresszum

A www.zsambek.hu oldalain található tartalom Zsámbék Város Önkormányzata és a Zsámbéki Polgármesteri Hivatal tulajdonát képezi. Előzetes írásos hozzájárulás nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek bármilyen formájú közzététele, sokszorosítása, terjesztése, forgalomba hozatala.

Látnivalók

Barokk Templom
A Keresztelő Szent János ...
Immaculata-emlékoszlop
Az emlékmű mai formájában nem ...
Józsefvárosi pinceterület
Összefüggő zöld sziget Zsámbék ...
Lámpamúzeum
Lámpamúzeum a Guiness rekorder ...
Pestis Kápolna
Zsámbék határában az Angyal ...
Romtemplom és Kőtár
Zsámbék egyedülálló ...
Szent Vendel domborműves népi lakóház
Zsámbék egyik legrégebbi, 1740 ...
Törökkút
A szokatlanul nagy méretű ...
Zárdakert
Romantikus, tóval, szökőkúttal, ...

Zsámbék anno - galéria