wrapper

Aktuális


Zsámbék Város Önkormányzata a város településszerkezeti tervének, helyi építési szabályzatának és szabályozási tervének részleges módosítását kezdeményezte az Ady Endre út melletti 1720, 506 hrsz-ú telkekre, és a 0109 hrsz-ú telek egy részére, amelynek településrendezési terveinek elkészítésével a PESTTERV Kft-t bízta meg. A Képviselő –testület a módosítást munkahelyteremtő és gazdaságfejlesztő beruházások ösztönzése érdekében támogatja. Ezen fejlesztéshez az ingatlanok területfelhasználási és övezeti átminősítését kell megoldani, és olyan építési övezetbe kell sorolni ezeket az ingatlanokat, amely megfelel a meglévő és megtartandó, valamint a tervezett területhasználatnak egyaránt. Az országos építésügyi előírásoknak megfelelően az un. „kereskedelmi-szolgáltató gazdasági” övezet (Gksz) kialakítása a legmegfelelőbb erre, amely környezetkímélő gazdasági tevékenység folytatását teszi lehetővé majd a területeken. A témában

Lakossági fórumot tartunk 2017. november 20-án, hétfőn 18 órától Zsámbék Város Polgármesteri Hivatalában

A TERVEZÉSI PROGRAM RÖVID ÖSSZEFOGLALÁSA

A módosítás az Önkormányzat által meghatározott, alábbi 1-4 pontba foglalt tématerületre terjed ki, annak alátámasztására irányuló rövid helyzetfeltáró leírás is a módosítással érintett területekre (és tématerületekre) készül a szükséges szakági alátámasztó munkarészekkel.

TELEPÜLÉSSZERKEZET és SZABÁLYOZÁSZ TERV MÓDOSÍTÁSA KERETÉBEN
1. A településszerkezeti terv (továbbiakban TSZT) és szabályozási terv (továbbiakban SZT) 1720 hrsz-ú (kb. 6500 m2) területe településközpont vegyes (Vt) területfelhasználásról és övezetről kereskedelmi- szolgáltató gazdasági (Gksz) területfelhasználásra és övezetre módosul.
2. A TSZT és SZT 506 hrsz-ú (kb. 1000 m2) területe településközpont vegyes (Vt) területfelhasználásról és övezetről kereskedelmi- szolgáltató gazdasági (Gksz) területfelhasználásra és övezetre módosul.
3. A TSZT és SZT 0109 hrsz. kb. 1640 m2 –es területrésze védelmi erdőterület (Ev) területfelhasználásról kereskedelmi- szolgáltató gazdasági (Gksz) területfelhasználásra és övezetre módosul.
4. Biológiai aktivitásérték kompenzáció- (9/2007. (IV. 3.) ÖTM rendelet-céljából a TSZT és SZT 0109 hrsz.-ú minimum 3000 m2 –es (tervezeten 3600 m2) területrésze mezőgazdasági (Má) területfelhasználásról védelmi erdőterület (Ev) területfelhasználásra módosul, a termőföld védelméről szóló 2007 évi CXXIX. törvény alapján.

Tisztelt Zsámbéki Polgárok! A lakossági fórumon a fenti témában meghívott szakemberek mutatják be bővebben a tervezet rendezési terv-módosítást. 2017. november 12-én megtalálják a tervdokumentációt Zsámbék Város honlapján is. A lakossági fórum után még írásban is kifejthetik a véleményüket, amelyet 2017. november 28-ig Zsámbék Város polgármesterének címezve megküldhetik a 2072 Zsámbék, Rácváros u. 2-4. címre, vagy elektronikusan is megküldhetik a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímre.

Horváth László
polgármester

Mellékletek:
Településszerkezeti terv módosítása - tervezet kivonat
Településszerkezeti terv módosítása - tervezet
Munkaközi egyeztetési tervdokumentáció
Határozat kivonat
Helyi Építési Szabályzatról szóló rendelet módosításáról

Utoljára frissítve: 2017. november 15., szerda

Impresszum

A www.zsambek.hu oldalain található tartalom Zsámbék Város Önkormányzata és a Zsámbéki Polgármesteri Hivatal tulajdonát képezi. Előzetes írásos hozzájárulás nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek bármilyen formájú közzététele, sokszorosítása, terjesztése, forgalomba hozatala.

Látnivalók

Barokk Templom
A Keresztelő Szent János ...
Immaculata-emlékoszlop
Az emlékmű mai formájában nem ...
Józsefvárosi pinceterület
Összefüggő zöld sziget Zsámbék ...
Lámpamúzeum
Lámpamúzeum a Guiness rekorder ...
Pestis Kápolna
Zsámbék határában az Angyal ...
Romtemplom és Kőtár
Zsámbék egyedülálló ...
Szent Vendel domborműves népi lakóház
Zsámbék egyik legrégebbi, 1740 ...
Törökkút
A szokatlanul nagy méretű ...
Zárdakert
Romantikus, tóval, szökőkúttal, ...

Zsámbék anno - galéria